Pe pagină: servicii masaj, terapii cabinet Asteco Cluj-Napoca, drenaj limfatic, electrostimulare, terapii corporale, kinetoterapeut Alina Carean. 

Cabinetul de terapii/tratamente din cadrul Centrului Medical Asteco este utilizat pentru tratamente aferente unor ramuri medicale ale clinicii sau solicitate in mod punctual sau sub forma de abonament. Terapiile sunt efectuate de kinetoterapeut. Titular tratamente: kinetoterapeut Alina Carean.

AFECŢIUNI TRATATE, INDICAŢII/BENEFICII:

 • „Celulita” (paniculopatia fibrosclerotica)
 • Insuficienta venoasa
 • Insuficienta limfatica
 • Edeme
 • Tonifiere
 • Remodelare corporala

SERVICII MASAJ/TERAPII ASTECO:

 • Masaj terapeutic
 • Masaj anticelulitic
 • Masaj de relaxare
 • Drenaj limfatic
 • Electrostimulare
 • ABONAMENTE

Foto: kinetoterapeut Alina Carean, Centrul Medical Asteco @ArhivaCentrulMedicalAsteco

PRESOTERAPIA (DRENAJUL LIMFATIC)

Drenajul limfatic (sinonim presoterapia) este utilizat atât ca o componenta a tratamentului insuficienţei periferice (limfatice / veno-limfatice) cât şi ca tratament anticelulitic. Metoda este utilizată atât ca tratament medical clasic cât şi ca tratament estetic. Presoterapia se bazează pe o acţiune fizică, de compresie, controlată. Centrul Medical Asteco utilizează aparat de presoterapie pentru programarea digitala şi controlul presiunii aplicate (presoterapie cu caldura infrarosu, cu costum).

Foto: presoterapie (drenaj limfatic) la Centrul Medical Asteco @ArhivaCentruluiMedicalAsteco

Atenţie! Procedura de drenaj limfatic are anumite contraindicaţii medicale: tromboza venoasă profundă / tromboflebita, dermatitele, insuficienţa cardiac, insuficienţa renală, astmul bronşic, vagotonia, tumorile maligne cunoscute sau suspectate. Pentru aplicarea procedurii recomandăm discuţia prealabilă cu kinetoterapeutul şi, la nevoie, cu medicii implicaţi în diagnosticul acestor afecţiuni.

ELECTROSTIMULAREA

Electrostimularea este o procedură de stimulare a fibrelor musculare cu ajutorul microcurenţilor aplicaţi pe zonele de tratament. Numită şi NMES (neuromuscular electrical stimulation sau EMS (electrical muscle stimulation), metoda electrostimulării este utilizată atât ca procedură de recuperare sportivă cât şi ca procedură cosmetică. Fenomenul de contracţie musculară este echivalent contracţiei musculare clasice (exerciţiului muscular) dar utilizând o metodologie pasivă: pacientul nu execută antrenamente ci beneficiază de contracţie musculară prin impuls extern (electric) în loc de impulsul normal (prin sistemul nervos central). O astfel de particularitate a obţinerii contracţiei musculare poate fi benefică în situaţii precum imobilitatea unei zone sau mobilitatea totală redusă, respectiv în cazul unor atrofii sau patologii neuromusculare. De asemenea electrostimularea permite ţintirea unor grupe musculare precise în cazul limitării posibilităţii de contracţie musculară voluntară. Desigur, procedura este disponibilă şi din proprie iniţiativă ca înlocuitor de antrenament (dar cu participare pasivă). Există comparaţii care au ca finalitate echivalarea unei şedinţe de electrostimulare cu o anumită durată de antrenament (unii mergând până la a echivala 45 de minute de electrostimulare cu câteva ore de antrenament) dar recomandarea generală este ca acest tip de procedură să fie utilizată complementar cu alte metode de recuperare sau activitate fizică. În cadrul Centrului Medical Asteco electrostimularea se face de către kinetoterapeut cu experienţă de peste 10 ani în acest tip de tratament.

Foto: sedinta electrostimulare la Centrul Medical Asteco @ArhivaCentruluiMedicalAsteco

Foto: dispozitiv de electrosimulare utilizat la Centrul Medical Asteco @ArhivaCentruluiMedicalAsteco

MASAJUL TERAPEUTIC, MASAJUL DE RELAXARE

Masajul are binecunoscute efecte de relaxare, tonifiere, îmbunătăţire a aspectului fizic inclusiv tratamentul celulitei. În cadrul Centrului Medical Asteco masajul este efectuat de kinetoterapeut cu amplă experienţă. Încă de la deschiderea centrului (în urmă cu 10 ani), masajul a reprezentat o linie terapeutică separată (abonamente) fie o linie de tratament complementară altor intervenţii, în principal programele de nutriţie. Masajul cu rol cosmetic se realizează utilizând uleiuri naturale, uleiuri cu substanţe active sau creme anticelulitice hipoalergene. Uneori masajul se realizează utilizând proceduri complementare precum împachetările (utilizarea unor substanţe trofice, tonifiante) sau termocuverta.

Foto: kinetoterapeut Alina Carean. Masaj. @ArhivaCentruluiMedicalAsteco

NUTRIŢIA SI TERAPIILE CORPORALE LA CENTRUL MEDICAL ASTECO

Terapiile corporale, în particular masajul anticelulitic, electrostimularea şi drenajul limfatic, sunt un partener excelent al unei intervenţii nutriţionale. Efectele globale metabolice ale unei bune intervenţîi de nutriţie sunt complementare intervenţiilor periferice, de aspect. De asemenea, deloc de neglijat, efectul de relaxare al masajului şi efectele musculare şi de drenaj ale terapiilor cabineteului sunt binevenite în contextual legăturilor complexe între stres, probleme ponderale, sedentarism. Abonamentele mixte, cu intervenţie nutritională şi terapii corporale, au constituit încă de la deschiderea centrului (2010) intevenţii “all-inclusive” pentru abordarea problemelor de greutate şi/sau de aspect fizic.

ŞEDINŢE ŞI ABONAMENTE

Întrucât abordarea unei terapii corporale comportă elementul de necunoscut în raport cu procedurile noi dar şi elementul de compatibilitate şi chiar preferinţă între pacient şi terapeut/metoda de tratament, centrul permite solicitarea unei şedinţe sau chiar a unei mini-serii de proceduri cu scopul de a cunoaşte intervenţia şi reacţia subiectivă.  Intervenţiile uzuale necesită repetarea procedurilor, astfel încât cele mai multe din terapiile efectuate în cadrul centrului sunt realizate sub formă de abonamente.

CONTACT CABINET TERAPII

Având în vedere specificul acestei linii medicale Asteco şi a detaliilor specifice solicitate de pacienţi, detaliile cu privire la servicii sunt oferite direct de kinetoterapeutul clinicii. Telefon:  0752.416.121, Alina Cărean.

 >>> click pentru a vizualiza CONTACT >>> 
>>> click pentru a vizualiza ECHIPA >>>
>>> click pentru a vizualiza TARIFE >>>
>>> click pentru pagina principala >>>