Pe pagină: punct recoltare analize Asteco Cluj-Napoca. Analize de laborator prin Synlab şi Synevo. Analize de sânge, analize la cerere, analize la recomandarea medicului.

Centrul Medical Asteco dispune de punct de recoltare analize de laborator. Punctul de recoltare este situat la parter.

Analizele care pot fi efectuate cuprind integral cataloagele Synlab şi Synevo. Analizele se efectuează contra cost, la cerere sau la indicaţia medicilor. Click pe logo pentru a accesa pagina principala a laboratorului.

   

SERVICII PUNCT DE RECOLTARE ASTECO:

 • Analize de laborator la cerere sau la recomandarea medicului
 • Pachete de analize special concepute
 • Pachete de analize grupate cu consult medical
 • Dozare de glicemie cu rezultat pe loc (sânge capilar, din deget)
 • Dozare de hemoglobină glicată cu rezultat pe loc (sânge capilar, din deget)

Foto: punctul de recoltare Asteco @ArhivaCentruluiMedicalAsteco

TARIFE ANALIZE DE LABORATOR

 • Tarifele analizelor sunt tarifele celor două laboratoare, se percepe o taxă universală de recoltare de 15 lei, în rest nu există alte adausuri la preţul analizelor faţă de tarifele laboratoarelor.
 • Catalogul de preţuri prin laboratorul Synlab este disponibil la adresa: https://synlab.ro/
 • Catalogul de preţuri prin laboratorul Synevo este disponibil pe siteul Synevo.  https://www.synevo.ro/

Suplimentar faţă de cataloagele de laborator Synlab şi Synevo, Centrul Medical Asteco dispune de analizor pentru hemoglobina glicată HbA1c, cu rezultat pe loc, din sânge capilar. De asemenea este disponibilă pe toată durata orarului de funcţionare testarea glicemiei cu rezultat pe loc (glicemie din sânge capilar, din deget).

ÎNTREBĂRI FRECVENTE CU PRIVIRE LA ANALIZELE DE LABORATOR:

 • Se pot efectua analize cu fonduri CAS? Nu, centrul nostru NU EFECTUEAZA analize decontate de casa de asigurări. Centrul dispune de cabinete în contract cu Casa de Asigurări şi medicii centrului pot elibera bilete de analize prin Casa de Asigurări dar punctul de recoltare al centrului nu dispune de fonduri. Toate analizele se efectuează contra cost.
 • Care este orarul de recoltări? Orarul de recoltări este de LUNI până VINERI între orele 08.00 şi 11.30.
 • Este necesară programarea pentru analize? Nu, analizele efectuate la Centrul Medical Asteco nu necesită programare. Persoanele care solicită analize sunt preluate în ordinea prezentării.
 • Se poate primi rezultatul pe e-mail? Da, rezultatele pot fi trimise pe email la cerere, cererea se completează la momentul recoltării, respectând procedurile GDPR (protecţia datelor).
 • Cine recomandă analizele? Recomandarea analizelor este, în sine, un act medical care trebuie să aparţină medicului. Cu excepţia pachetelor de analize special concepute de medicii centrului (setul de diabet, pachetul de nutriţie, pachetul de tiroidă etc.) personalul punctului de recoltare NU RECOMANDĂ ce analize sunt recomandate şi în ce context.
 • Cine interpretează analizele? Interpretarea analizelor este un act medical care trebuie să aparţină medicului. Personalul punctului de recoltare nu are în atribuţii şi în competenţă interpretarea analizelor.
 • Care este rolul Centrului Medical Asteco în recoltarea de analize? Rolurile punctului de recoltare sunt: recoltarea propriu-zisă a probelor, transmiterea materialului biologic către laborator şi furnizarea rezultatului analizelor sub forma buletinului de analize. De asemenea centrul are rolul de a gestiona relaţia cu laboratorul, deşeurile biologice şi circuitul conform legii. Responsabilitatea prelucrării analizelor aparţine integral laboratorului.
 • De ce există punct de recoltare în cadrul centrului? Existenţa punctului de recoltare, încă de la deschiderea centrului (în 2010) se justifică prin preocuparea centrului de a rezolva problemele medicale ale pacienţilor în acelaşi loc, „sub acelaşi acoperiş” cu consultaţiile medicale. Numeroase ramuri medicale din cadrul centrului depind pentru diagnostic şi tratament de analizele de laborator. De asemenea, centrul a realizat pachete grupate de analize pentru a veni în ajutorul medicilor în multe situaţii medicale. O justificare suplimentară este facilitatea pacienţilor de a avea, prin punctul de recoltare, acces la anumite analize cu rezultate pe loc, în principal în ramura diabetologie. Nu în ultimul rând argumentul proximităţii şi încrederea în laboratoarele la care se efectuează analizele reprezintă un motiv important al adresabilităţii.
 >>> click pentru a vizualiza CONTACT >>> 
>>> click pentru a vizualiza ECHIPA >>>
>>> click pentru a vizualiza TARIFE >>>
>>> click pentru pagina principala >>>