Pe pagină: cabinet medicină internă Centrul Medical Asteco Cluj-Napoca, ecografie abdominală, medici internişti, consult medical integrat.  

Medicina internă este o ramură specializată a medicinei care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul bolilor organelor interne, de la evaluarea şi interpretarea simptomelor, recomandarea şi interpretarea analizelor de laborator, investigaţii specifice, de ex. ecografia organelor interne (ficat, căi biliare, rinichi etc.) finalizând cu recomandările specifice de tratament şi/sau investigaţii suplimentare. Ramură de bază a medicinei de spital în medicina occidentală, medicina internă reprezintă un “liant” al tuturor ramurilor medicale

În cadrul Centrului Medical Asteco internistul ocupă un loc important în pachetele multidisciplinare, în mod special pentru componenta diagnostică.

Foto: consult medical integrat cu participarea medicului internist @ArhivaCentruluiMedicalAsteco

ROLUL INTERNISTULUI LA CENTRUL MEDICAL ASTECO

Încă de la debutul clinicii (2010), echipa de medici a cuprins medici internişti atât ca ramură aparte cât şi în cadrul echipelor multidisciplinare. Medicul internist face parte atât din comisia de medici care se reuneşte la caz în cadrul consultului medical integrat, de asemenea internistului îi revine evaluarea medicală globală în cadul pachetului de nutriţie, de asemenea un rol important îi revine internistului în cadrul pachetelor din cadrul asigurărilor private de sănătate.

În cadrul Centrului Medical Asteco lucrează medici internişti cu supraspecializare în ecografie (ultrasonografie), aspect important prin prisma necesităţii corelării datelor clinice (simptomele pacientului, istoricul bolii, răspunsul la diferite tratamente) cu datele constatate prin imagistică (ecografie).

Foto: ecograf @ArhivaCentruluiMedicalAsteco

CÂND SE SOLICITĂ UN CONSULT LA INTERNIST?

Dincolo de pachetele gata concepute la Centrul Medical Asteco care cuprind internist (consultul medical integrat, pachetul de nutriţie), situaţiile în care sunt solicitaţi medicii internişti sunt diverse, de la consultaţiile pentru simptome generale (oboseală, dureri nespecifice), clarificarea unor diagnostice, interpretarea de analize, evaluările preoperatorii, bilanţurile medicale prin sistemele private de asigurări etc. Simptomatologia digestivă reprezintă o situaţie frecventă de solicitare a consultului de interne, existând şi opţiunea unui medic internist cu supraspecializare în gastroenterologie. De asemenea, prin pachetul interne+ecografie, corelat cu analize, se realizează bilanţul de bază al stării ficatului, căilor biliare, rinichilor, tractului digestiv, evaluarea medicală de acest tip aducând informaţii valoroase atât în diagnosticul pozitiv (stabilirea cauzelor unei suferinţe) cât şi în diagnosticul diferenţial (spre exemplu în durerea lombară este important de stabilit dacă există o implicare a rinichilor sau durerea ar putea fi atribuită unei suferinţe a coloanei vertebrale). Având în vedere necesitatea, în multe cazuri, unui bilanţ medical amănunţit, la Centrul Medical Asteco s-a conceput consultul medical integrat, la care participă şi medicul internist, un bilanţ care cuprinde analize de laborator, ecografie abdominală, consult interne, consult endocrine, ecografie tiroidă şi consult nutriţie-dietetică cu recomandări specifice afecţiunilor diagnosticate. (detalii pe pagina “consult medical integrat”).

Foto: echipa de medici reunita la un consult medical integrat Asteco
@ArhivaCentruluiMedicalAsteco

CONSULTUL DE INTERNE IN CADRUL ASIGURARILOR PRIVATE DE SANATATE

Consultaţia de medicină internă reprezintă o evaluare specializată a stării de sănătate. Completată cu analize de laborator şi investigaţii suplimentare (ex. ecografia), consultaţia de medicină internă poate contribui decisiv atât la stabilirea cauzelor unei simptomatologii cât şi la eliminarea diagnosticelor alternative unui tablou clinic. Consultul la internist reprezintă o modalitate specializată de evaluare utilă în mod special în cazul în care sunt prezente simptome de cauză neprecizată sau în cazul în care este necesară o evaluare amănunţită (starea generală de sănătate, bilanţul preoperator, bilanţul în cadrul asigurărilor private de sănătate).

 >>> click pentru a vizualiza CONTACT >>> 
>>> click pentru a vizualiza ECHIPA >>>
>>> click pentru a vizualiza TARIFE >>>
>>> click pentru pagina principala >>>